Dobro došli/ Šta je novo / Naslovi / Umetnost / Društvo Redakcija / Standardi / Affiliates-Linkovi

NOVO SLOVO

NOVO SLOVO, ČASOPIS ZA KULTURU, UMETNOST I DRUŠTVENA PITANJA

 Year 2011
Godina 2011

 


 GODINA 2011.

Svi smo to osetili na svojoj koži, godina 2011., bila je daleko lošija od prethodne, a verovatno je mnogo bolja od godina koje nam dolaze... Svejedno nešto se menja, bar u Novom Slovu. Drugu polovinu ove godine mi smo proveli u pregovorima sa Coronidas LTD, jer oni žele da preuzmu naš list, da ga unaprede i, kako za sada stvari stoje, izgleda da ćemo u narednih godinu-dve imati novi izgled našeg magazina.

Izuzimajući sport, imamo utisak da je čovečanstvo sistematski nazadovalo i to tako zahuktalo da će se taj trend održati i u narednih nekoliko godina.

Izbor: filmski reditelj godine. Sergej Bodrov.

Izbor: filmska glumica i glumac godine. Sergej Trifunović (glumac godine) i Cate Blanchett (glumica godine). Najveća nada svetskog glumišta  je svakako: Giles Alderson.

Film godine je: The Last Time I Saw Michael Gregg.

Izbor: vizuelni umetnik godine: Diego Acuna. Najveća nada: Michel Vermeulen, umetnik iz Kanade (iz Kvebeka).

Izbor: političar(ka) godine. Naš izbor za političara godine za mnoge će biti veliko iznenadjenje, a reč je o relativno mladom političaru iz Velike Britanije: Nigel Farage. Mi ovim izborom nismo hteli da budemo za ili protiv evroskepticizma, ali smo hteli da podržimo njegovo javno iznošenje podataka o članovima Evropske Komisije a te podatke niko nije demantovao.

Izbor: Balkan. Balkan je duboko zakoračio u socijalne nemire, u korupciju koja raste i organizovani kriminal; stanje je lošije danas negoli prošle godine. Ali mi pozdravljamo skori ulazak Republike Hrvatske u Evropsku Uniju, kao i dobijanje datuma za pregovore za Crnu Goru.

Izbor: Sport: Novak Djoković. Mislimo da nije potrebno ovde da ponavljamo zbog čega je Nole zaslužio ovo priznanje, jer je to svima poznato.

         Redakcija Novog Slova, decembar 2011. godine 

Top  ©2000-2012 NovoSlovo All Rights Reserved, Sva prava su zaštićena