Dobro došli/ Šta je novo / Naslovi / Umetnost / Društvo Redakcija / Standardi / Affiliates-Linkovi

NOVO SLOVO

NOVO SLOVO, ČASOPIS ZA KULTURU, UMETNOST I DRUŠTVENA PITANJA

 Welcome
DOBRODOŠLI

 


 ŠTA JE NOVO SLOVO

Na početku želimo da vam se zahvalimo na poseti i vremenu kojeg posvećujete našem elektronskom magazinu. Naša želja je da se osećate bezbedno i opušteno. Na ovoj prezentaciji ne postoje interaktivni ili slični sadržaji, koji ostavljaju u vaš kompjuter bilo kakve delove prezentacije (cookies itd.). Mi se takodje ne bavimo sabiranjem elektronskih adresa vaše pošte niti uzimamo bilo kakve druge podatke o vama.

Mi se iskreno zalažemo za slobodu umetničkog stvaranja. U tome smislu u sekcijama Introspekcija i Galerije mogu po nekad da se nadju sadržaji koji po nekim (a možda i vašim) mišljenjima nisu pogodni za maloletne osobe. Zbog toga vas molimo da te sekcije najpre pogledaju odrasli a zatim da odluče da li će ih pokazati mladjim osobama.

Dakle, šta je NovoSlovo? To je elektronski magazin koji se bavi poljem kulture, umetnosti i društvenih pitanja, ali na osobit način. Ta osobenost se ogleda u našem stavu, u našoj bazičnoj misiji, koja nam nalaže da delujemo podsticajno a ne kritikom negativnog suda. Naravno, to ne znači da mi ne poštujemo kritiku i misiju kritike u ljudskom društvu. Nama se samo čini da smo gotovo isprepadani sa masom novina i časopisa koji ovim temama prilaze posebnom i po našem uverenju "tabloidnom" kritikom. Naša želja je da to izbegnemo. Naša želja je, zapravo da skrenemo pažnju na dobre trendove, da prezentiramo dobru knjigu, dobar film, pozorišnu predstavu i tome slično. Obzirom da prihvatamo tekstove na više jezika, uglavom slovenskih (doduše prihvatamo i Engleski jezik), to pruža šansu čitaocu da pročita šta je to novo i istovremeno dobro u njegovom susedstvu. Razmena uistinu dobrih informacija i dela može da bude dobar podsticaj boljem medjusobnom uvažavanju, razumevanju i najzad prijateljstvu.

Rad u redakciji je dobrovoljan i svi prilozi koje objavljujemo su dobrovoljno dati redakciji za objavljivanje. Drugim rečima kazano, mi smo nekomercijalni magazin, koji ne daje honorare za članke, ali ni ne prikuplja sredstva od reklama (kod nas nije moguće reklamirati bilo kakvu robu ili usluge). Ono što objavljujemo i što je prisutno u nagazinu, objavljujemo isključivo zbog toga što objavljeni tekst pruža informaciju o dobrom delu, dobrom gestu, dobrim pojavama u društvu i slično. Ne postoje "drugi" razlozi.

Top  ©2000-2008 NovoSlovo All Rights Reserved, Sva prava su zaštićena