Dobro došli/ Šta je novo / Naslovi / Umetnost / Društvo Redakcija / Standardi / Affiliates-Linkovi

NOVO SLOVO

NOVO SLOVO, ČASOPIS ZA KULTURU, UMETNOST I DRUŠTVENA PITANJA

 Standards
Standardi


 STANDARDI NOVOG SLOVA

NAPOMENA:

Mi se iskreno zalažemo za slobodu umetničkog stvaranja. U tome smislu u sekcijama Introspekcija i Galerije mogu po nekad da se nadju sadržaji koji po nekim (a možda i vašim) mišljenjima nisu pogodni za maloletne osobe. Zbog toga vas molimo da te sekcije najpre pogledaju odrasli a zatim da odluče da li će ih pokazati mladjim osobama.

 

Kada govorimo o standardima Novog Slova, tada imamo na umu one standarde koji štite posetioce ove internet prezenacije od neželjenog sadržaja, zatim, zaštitu dece na netu, pravo na privatnost surfera koji posećuje ovu prezentaciju, zaštitu intelektualnih i kreativnih prava autora koji objavljuju sadržaje unutar ove prezentacije i, konačno utvrdjujemo i profesionalne standarde s kojim se rukovodimo prilikom odabira i objavljivanja tekstova u Novom Slovu.

Standardi o bezbednosti i zaštiti upodobljeni su sa aktuelnim regulativama zemalja Jugoistočne Evrope, sa regulativama EU, US, Australije, Japana, Južne Koreje, Brazila, Kine, Tajlanda, Singapura i Indije. Drugim rečima kazano, mi poštujemo najstrože kriterije za bezbedno surfovanje (safe surf) kroz ovu interenet prezentaciju (web site). Reč je pre svega o tehničkim i etičkim standardima kojeg web site treba da zadovolji kako bi bio u saglasnosti sa standardima pomenutih država (ili asocijacije država).

U profesionalnim standardima nećemo posebno obradjivati etičke standarde, jer su oni već odredjeni kroz standarde o zaštiti kao i u osnovnom dokumentu ovoga web site. U tome smislu, profesionalni standardi odredjuju formu i sadržinu tekstova koje objavljujemo i na taj način se odredjuje specifični profil Novog Slova kao elektronskog magazina.

Top  ©2000-2008 NovoSlovo All Rights Reserved, Sva prava su zaštićena